Пореден тежък инцидент на магистрала "Тракия" в района на Пловдив. Турски ТИР се преобърна тази сутрин на 131-я километър и затвори пътя за София за близо 4 часа. Жертви и пострадали няма.

Водачът на камиона, пълен със 17 тона плодове и зеленчуци, внезапно загубил контрол и се преобърнал на пътното платно. Пред инспектори от ДАИ обяснил, че натиснал спирачки заради куче на пътя. Версията на полицията обаче е друга.

„Най-вероятната причина за инцидента е  заспиване на водача, удря се в дясната мантинела, оттам се стряска и отляво се удря, и преобръща тира на автомагистрала „Тракия“, каза главен инспектор Виктор Празов, началник на Охранителна полиция-Пловдив.

Между двете платна за движение има монтирана двойно подсилена мантинела като тази, която беше сложена преди дни в участъка преди разклона за Плодовитиво, където ТИР се преобърна в насрещното платно и уби 5 души.

Двойната мантинела на мястото на инцидента е предотвратила камионът да не навлезе в насрещното  движение и да предизвика още по-тежки инциденти.

Снимка: btvnovinite.bg

Камионът бе изтеглен от двете платна с помощта на влекачи. Пробите  за алкохол и наркотици на шофьора са отрицателни.