Няма незаконни къщи и постройки в столичния квартал "Димитър Миленков", където мъж застреля трима свои съседи и после се самоуби. Проверката започна след искане на роднини на почернената ромска фамилия къщата на стрелеца да бъде срутена.

Къщата на нападателя е законна. Постройките на убитите обаче са в процес на узаконяване, тъй като книжата, с които са строени преди години, не отговарят на сегашните изисквания, обясни пред bTV кметът на район Искър - Ивайло Цеков. Засиленото полицейско присъствие в района остава.

„Квартал „Миленков” не е проблем, както в отношението на етническо напрежение, така и на престъпност. Не е редно да се разхождат коне и да се палят огньове, но това не засяга нас толкова, не е от нашата компетенция. Битът на ромите не е само работа на полицията”, коментира Евгени Игнатов - началник на Осмо РУП.

Справка показва, че стрелецът Иван Калмуков е подавал жалба срещу съседите си преди две години за нарушаване на нощната тишина. Ден преди убийството е звънял няколко пъти на служителите на реда с оплаквания за палене на гуми и пластмаса.

Полицията е реагирала на сигнала. Огънят е бил потушен, а нарушителите - предупредени. След убийствата и постоянното полицейско присъствие в района няма нито едно престъпление.