В Народното събрание депутатите изслушват премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов за цената и доставките на газа.

Предложението за изслушване беше на ГЕРБ-СДС и парламентът събра кворум за него.

По предложение на изпълняващия длъжността председател на Народното събрание Мирослав Иванов депутатите приеха изслушването да бъде на закрито заседание.

Иванов уточни, че в деловодството на НС са постъпили документ , които са класифицирана информация – доклади от Министерството на енергетиката, както и седмична информация от Държавната агенция за национална сигурност.

Това разгневи опозицията в лицето на ГЕРБ, които обявиха, че от тук нататък ще бойкотират абсолютно всички заседания на това Народно събрание, с изключение на едно заседание. Това, на което ще гласуват срещу кабинет на "Продължаваме промяната". 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че темата за увеличение на природния газ с 32% трябва да бъде публично достояние за българските граждани. Делян Добрев също изрази несъгласието си заседанието да бъде гледано при закрити врата.

Несъгласие изрази и лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който заяви, че само преди две седмици в пленарна зала имаше аналогичен случай, свързан с въпроса за руските дипломати.

Коалиционните партньори от БСП подкрепиха „Продължаваме промяната“.