Името на пловдивския бизнесмен Денис Бареков фигурира в "Панамските документи", обяви  в „24 часа” журналистката Алексения Димитрова.

Той е бил почти несменяем директор на офшорната фирма Plemco Holding. Компанията е създадена в края на януари 1996 г. на Бахамите, а през 1998 г. Бареков е назначен за неин директор. Няма подробности каква е била дейността на фирмата и къде е упражнявана тя.

“Името Plemco ми звучи познато, но нито имам такава активна компания, нито съм я ползвал. Не съм бил в политиката, винаги съм се занимавал с частен бизнес”, коментира за „24 часа” бизнесменът. Той не се притесняват от евентуална проверка на НАП. “Свикнал съм с проверки. Мен 20 г. непрекъснато ме проверяват”, допълни Бареков.

Plemco Holding e регистрирана на 26 януари 1996 г. на Бахамите. Тогава собственикът е неизвестен, а директорите - номинални. Името на Бареков се появява почти 2 г. по-късно, когато е назначен за директор - 15 май 1998 г.

До 2009 г. фирмата последователно сменя регистрациите си в няколко офшорни зони – Ниуе, Самоа и в Панама.

Според "24 часа" в момента Денис Бареков развива строителен бизнес и инвестиционни проекти в София. Той е далечен роднина на евродепутата Николай Бареков, но твърди, че не е близък с него.