Днес ще остане много ветровито, особено в Дунавската равнина и източните райони. От северозапад ще продължи да идва студен въздух и температурите ще се понижат.

Максималните след обяд ще са от 0 градуса в столицата до около 4 градуса в крайните югозападни райони.

Ще е облачно, особено над западната половина от страната, където на отделни места може да прехвърчи сняг.

Снимка: bTV

В планините времето рязко ще застудее. Ще духа силен и бурен северен вятър. Със смразяващият вятър и температурите доста ще се понижат.

Максималните по върховете ще са около минус 20 градуса, а по планинските курорти живакът няма да надвиши минус 10 градуса.

Жълт код за утре

Предупреждение за силен вятър е в сила утре за областите Добрич, Варна, Бургас и Кърджали.

Средната скорост на северняка ще е около 50-60 километра в час, а поривите му ще стигат до 80 километра в час.

Снимка: bTV

В следващите дни мразовитото време постепенно се завръща. Утре температурите и през деня вече на много места ще са отрицателни.

Ще остане доста ветровито, като вятърът вече ще си стане северен и особено в Източна България ще е силен. Облачната покривка ще се задържи, но главно над източните райони е възможно да превали сняг.

Снимка: bTV

В сряда сутринта ще започне доста смразяващо с температури в североизточните райони около минус 15 градуса. Облачността ще е променлива и съществени валежи няма да има.

В четвъртък сутринта също ще е доста мразовита, но вятърът ще се ориентира от югозапад и дневните температури ще започнат да се повишават. Облаците обаче бързо ще се разотидат и слънцето ще огрее.

Добрата новина е че за почивните дни ни чака наистина чувствително затопляне. В събота дневните температури вече навсякъде ще са положителни, а и при сутрешните минусите няма да са толкова много.

Повече за времето - на dalivali.bg