Ново напрежение между настоящите и бившите управляващи.

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков атакува кандидат-депутата от ГЕРБ и бивш председател на парламента Цвета Караянчева. По думите му тя се обадила на директора на полицията в Кърджали и го заплашила, че няма да остане на поста си. Повод е била акцията на полицията в горското стопанство в Момчилград срещу купуване на гласове.

Караянчева отговори, че „сме свидетели на чудовищни манипулации от страна на служебното правителство“. Тя определи акциите на МВР като „груба полицейщина“ и призова областния директор на полицията да излезе и публично да заяви  дали, как и с какво го е заплашвала.

Преди дни 71-годишен горски служител на ръководен пост от Момчилград беше задържан за това, че е принуждавал подчинените си да раздават дърва за огрев срещу което са били длъжни да гласуват за определена партия. Днес горският каза, че преди месец е бил пенсиониран, а с Караянчева не са се виждали от 15 дни.  

Служебният вътрешен министър заяви още, че на предходните избори на 4 април МВР е бездействало относно купуването на гласове. Той отчете десетократно увеличение на броя на досъдебните производства за предизборни престъпления.

Директорът на „Национална полиция“ Станимир Станев направи отчет на акциите срещу купен вот – арестувани са 938 души и са издадени над 7000 предупредителни протокола на хора, за които има оперативна информация, че се занимават с купуване на гласове.

МВР проведе акция и в горското стопанство в Кирково. Арестуван е директора, както и двама бизнесмени и активисти на партия. Открити са тефтери с имена и други данни.

Бойко Рашков обяви още, че към момента МВР и прокуратурата работят заедно и добре срещу тези престъпления.