Вътрешният министър Иван Демерджиев започва поредица от срещи в структурите на МВР. Те ще са на територията на цялата страна. Първата е в столичната дирекция на вътрешните работи.

Целта е да бъдат дадени отчети от областните дирекции за свършената работа. Ще стане дума и за сигурността на изборите.

Преди началото на срещата вътрешния министър коментира казуса със задържаните българи на територията на Северна Македония. Той каза, че е поискал още по време на визитата обяснение от колегата си за причините, тъй като първата, която му е била дадена, е била проблеми с тока на граничните пунктове.

Вътрешният министър още веднъж потвърди, че днес ще бъдат изпратени три генератора, които да подсигурят работата на границата.

"Много ми се иска Скопие да разбере, че добрите отношения се градят на действия, а не на думи, като думи и заявки получихме много, а като действия още не съответстват. Нямам доказателство представено от колегата ми от РСМ, че е имало български граждани, чието поведение да се смята за радикално. Ако държиш 20 автомобила на границата и виждат как обратната колона се връща, нормално е да има реакция и тези, които са решили да действат по този начин, трябва да си понесат наказанието“, заяви Демерджиев.