Част от новите 240 депутати, които прекрачиха прага на Народното събрание днес, са добре познати лица, но сред новите народни представители има и такива, които за първи път ще работят тук.

Откриването на 47-я парламент припомни, че хиляди гласоподаватели в София имат човек в парламента  - рап изпълнителят Христо Петров, популярен като Ицо Хазарта вече е депутат от „Продължаваме промяната“.

Снимка: btvnovinite.bg

Ицо Хазарта не пожела да сподели какви са приоритетите и идеите му в новото амплоа.

Тази сутрин Зорница Стратиева се качи на влака от Перник за София, после на метрото и така се придвижи до Народното събрание. Избраната за депутат от „Демократична България“  разказа, че изненадала служителите в парламента когато се опитала да си купи абонамент за влака.

Снимка: btvnovinite.bg

„Най-много ме учуди, че администрацията на НС  не е осъществила връзка с публичния градски транспорт и БДЖ, така че да облекчим комуникацията с пътуването“, обясни Зорница Стратиева.

Заради нея направили справка и установили, че само още един депутат е идвал с влак на работа.

„Абсолютно не е имало такава практика. Казаха, че последният  такъв депутат е бил човек от БСП, който е хващал нощния влак от Бургас до София, това е било по време на Тройната коалиция“, отбеляза Владислав Панев от „Демократична България“.

Снимка: btvnovinite.bg

За пръв път влиза в парламента и Виктор Насър, който е само с година по-възрастен от председателя на Народното събрание. Насър напусна IT сектора и седна в пленарната зала. Той отбеляза, че е настроен за положителна работа.

Младите народни представители споделиха, че близките и семействата им ги подкрепят в новото поприще.