През януари 2018 г. bTV продължи тенденцията, очертана в годишната класация на зрителския интерес за 2017 и затвърди позицията си на най-предпочитания тв канал в България.

Повече от 35% от всички зрители избраха bTV в първия месец на годината, двойно повече спрямо втората по гледаемост телевизия, сочат данните на единствената пийпълметрична система в страната, преминала независим одит – GARB.  

Новото попълнение в челото на класацията е иновативната продукция на bTV в областта на телевизионното кино – всекидневният български сериал „Скъпи наследници“, който се превърна в абсолютен хит и логично попадна в топ 5 с близо 1 млн. зрители средно.

Повече от 41% от всички пред тв екрана в делничните дни избраха „Скъпи наследници“ от 18 ч. Сериалът е привлякъл също 38,4% от младите зрители на възраст 18 – 34 години, и близо 38% от феновете във възрастовата група 18 – 49 години. Повече от 300 000 уникални посетители на видео платформата btvplus.bg гледаха интригуващата семейна история в Бели Вит онлайн.

Фаворитът на зрителите, който отново оглави класацията, е сериалът „Сега и завинаги“. Повече зрители спрямо декември 2017 г. – 1,230 млн. средно, проследиха драматичните развръзки в историята през януари.

Информационният лидер и източник на новини с най-високо доверие – bTV Новините в 19 ч. – добави нови зрители през изминалия месец – средно 1,193 млн., като достигна до близо 46% от всички пред телевизионния екран.

Сред възрастовите групи 18 – 49 и 18 – 34 bTV Новините в 19 ч. стабилно заемат първото място в класациите. В топ 5 са също bTV Репортерите и публицистичното предаване „Лице в лице“ с Цветанка Ризова. Неделното актуално предаване „120 минути“ със Светослав Иванов е сред десетте най-гледани програми за януари.

Снимка: bTV

„Тази сутрин“ с Антон Хекимян е единственият делничен сутрешен блок, който попада в топ 50, като привлича 46,6% от всички тв зрители по това време. За сравнение „Здравей, България“ по Нова събира 18,9% от всички зрители, а „Денят започва“ по БНТ – 11,4%.

Сред най-гледаните български продукции през януари са още предаванията на bTV „Шоуто на Слави“, „Карбовски: Втори план“, „Папараци“, „Мармалад“, „Непознатите“, „CoolT”, „Търси се“, „Преди обед“ и „Тази събота“.

Селекцията на bTV от сериали и игрални филми е предпочетена от най-много зрители през януари. Сред най-гледаните заглавия от чуждестранните сериали са „Мата Хари“, „Екатерина Велика“ и „Сърцето на града“, а сред игралните филми – „Сблъсъкът на титаните“, „Боговете на „Египет“, „Гневът на титаните“ и др.