В събота ще стане ясна точната структура и състав на кабинета. Според предварителните заявки от партиите, премиер ще е Кирил Петков, а вицепремиерите ще са петима. 

Заместници на министър-председателя ще бъдат Корнелия Нинова (министър на икономиката и индустрията) от БСП, Асен Василев (финансов министър) и Калина Константинова (вицепремиер по ефективното управление) от „Продължаваме промяната“, вицепремиер и министър на регионалното развитие от „Има такъв народ“ ще е Гроздан Караджов, а от „Демократична България“ – Борислав Сандов, който ще е и министър на околната среда и водите.

Издигнати от „Продължаваме промяната“

Образованието се поема от академик Николай Денков. От там излъчват за министър на здравеопазването – Асена Сербезова. Предлагат Бойко Рашков за министър на вътрешните работи, макар че той вчера заяви, че още няма покана.

Министър на отбраната се очаква да стане Стефан Янев, сегашният служебен премиер, а Николай Събев да е министър на транспорта. Новото министерство на Растежа и иновациите ще оглави Даниел Лорер. Министър на културата – Тодор Мечкарски, номиниран от ПП.

Издигнати от „Има такъв народ“

Министър на външните работи ще е Теодора Генчовска. Министър на енергетиката – Александър Николов. Спортът ще е в ръцете на Радостин Василев.

Издигнати от „Демократична България“

За министър на правосъдието е номинирана Надежда Йорданова. Министър на електронното управление ще е Божидар Божанов от „Демократична България“.

Издигнати от БСП

Георги Гьоков е предложен за министър на труда и социалната политика, Христо Проданов за министър на туризма и Иван Иванов – министър на земеделието.