В Народното събрание освен бурни дискусии, имаше и много заявки в кулоарите. На клетвата на новия кабинет присъства и главният прокурор Иван Гешев. Неговото отстраняване е една от целите, които управляващата коалиция си постави.

Част от министерствата в новия кабинет все още не знаят къде ще се помещават, като например ведомствата на електронното управление и това на иновациите.

„Ще започнем директно с работата, първата среща още утре, за са се реши как гражданите да могат да заявяват административни услуги през телефон или само слещу лична карта“, каза министърът на електронното управление Божидар Боганов.

„Тепърва ще развива иновациите, ще работим заедно г-жа Нинова“, коментира Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа.

За актуалните въпроси на климата в изпълнителната власт отговарят от „Демократична България“.

„Сега ако мостовете бяха по-високо нямаше да има наводнения, ако имаха възобновяеми източници нямаше да са остали без ток“, коментира новият министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който заради участие в селфи предизвика първата оставка в „Демократична България“, днес беше лаконичен.

„Надявам се правителството да работи за държавата, а не за Прокопиев“, каза той.

От ГЕРБ са категорични, че новият кабинет няма тяхната подкрепа. Причината – Бойко Рашков.

А един депутат от парламентарната група мандатоносител поиска да си тръгне сам. „Имам лични причини, отвън ще бъда по-полезен“, каза Велико Минков от ПП.

Президентът дойде, за да проследи гласуването на правителството и се засече с Иван Гешев. Според главния прокурор с новия премиер Кирил Петков гледат в една посока за съдебната власт.

„Това което аз видях е пълно покриване на неговите тези и тези на прокуратурата за нулева толерантност срещу корупцията“, каза Гешев.

В кулоарите св появи и лидерът на Атака Волен Сидеров засне с телефон събитията, в които не участва.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!