Цивилни граждани задържаха в неделя група нелегални мигранти в района на село Близнак. Това съобщиха от Организацията за закрила на българските граждани. Задържаните са 23-ма, с афганистански произход.

В писмо до медиите от организацията изразяват възмущение, че е трябвало сами да отведат хората до село Близнак, където дошъл наряд на Гранична полиция.

След това поискали документите на всички от организацията и започнали да им задават въпроси, а в същото време мигрантите били оставени настрана. Около час по-късно бежанците били натоварени на военен камион, а гражданите пуснати да си ходят.

От Гранична полиция заявиха, че хората от Организацията за закрила на българските граждани може да бъдат призовани за свидетели, а главният секретар Георги Костов изтъкна ролята на МВР за справяне с миграционния натиск.

„Това е хубаво да се отчита от всички, защото естественият път на мигрантите е през нас”, заяви главният секретар на МВР.

В районна прокуратура "Средец" продължава разследването срещу Динко Вълев, който пръв се похвали с т.нар. "граждански арести" на бежанци по границата край Ямбол.