В неделя следобед ще бъде предимно слънчево. Над западните райони ще се появява висока облачност, над източните - ниска. Валежи не се очакват.


Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19.

През нощта над Западна и Централна България ще е ясно. Над Източна България, а сутринта по поречието на Дунав ще има значителна ниска слоеста облачност и видимостта ще е намалена. На места там ще преръми.

Утре над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. В източните райони около обяд облачността ще се разкъса и видимостта ще се подобри. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 2° и 3, максималните - между 13° и 18°.

През нощта срещу вторник и във вторник със североизточен вятър ще проникне малка порция студен въздух. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са предимно между 10° и 15°, в Югозападна България, където ще остане предимно слънчево, до 18°-19°. В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската равнина ще се усили до умерен и температурите там временно ще се повишат. Повече слънце ще има над Западна България, докато на изток ще бъде предимно облачно, на отделни места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде умерен, временно и силен, и ще започне понижение на температурите. В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време, на места, главно през първия ден, ще има и превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над западните райони.

Преобладаващите температури в петък ще са: минимални - между минус 1° и 4°, максимални – между 6° и 11°.