Днес облачността ще е разкъсана. Повече облаци ще има в северните райони, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е слаб до умерен от север. Максималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, в София- около 2 градуса.

В планините може да превали слаб сняг на отделни места. Днес ще е ветровито с умерен, по високите и открити части - до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 7 градуса.

Утре вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина временно до силен. Облачността ще е е разкъсана, но след обяд ще започне да се увеличава и в нощта срещу четвъртък в западните райони ще превалява сняг. Максималните температури ще са между 4 и 9 градуса, в София- около 4.

В четвъртък с умерен и временно силен вятър от северозапад, в Източна България- от североизток, ще нахлува студен арктичен въздух. Времето ще е облачно, с валежи от сняг, които през деня ще обхванат по-голямата част от страната. Температурите бързо и значително ще се понижат и преобладаващите максимални ще са между минус 1 и плюс 4 градуса. В петък валежите ще спират, най-късно в Рило-Родопската област и в югозападните райони. Ще остане ветровито и застудяването ще продължи. В събота вятърът ще отслабне. Ще е студено с минимални температури между минус 12 и минус 7 градуса, максимални – между минус 5 и 0 градуса. В неделя дневните температури слабо ще се повишат. Облачността бързо ще се увеличи и на места ще превали слаб сняг.