Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Ще бъде горещо - максималните температури ще са между 34 и 39 градуса и в почти цялата страна са обявени предупреждения от първа степен.

В следобедните часове ще се развива купеста облачност и на места в крайните западни райони е възможно за кратко да превали. Ще духа до умерен, д в югоизточните райони - временно силен североизточен вятър.

В планините ще е предимно слънчево, следобед на изолирани места в масивите в Западна България ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

На морето също остава слънчево. Ще духа до умерен, по южното крайбрежие - временно силен североизточен вятър. Температурите по морския бряг ще са между 29 и 34 градуса, а тези на водата – около 25-26 градуса.

През цялата нова следваща седмица ще бъде горещо в почти цялата страна. Преобладаващите максимални температури ще са между 33 и 38 градуса. Ще има много слънце, кратки валежи ще са налице главно в планинските райони.