Темата „магистрала Хемус“ стана повод за поредната порция политически престрелки. И за нови обвинения между президента Румен Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков от една страна и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от друга.

Сутринта от Бургас Радев коментира разкритията на МВР за строежа на АМ „Хемус“: „Ние трябва като общество най-сетне да знаем истината къде са тези пари в момента? Дали са по сметките, дали са изтеглени като кеш и има ли изобщо гаранция, че някога тези пари ще се вложат в тези лотове, на които има трябват години процедури“.

От ГЕРБ веднага реагираха и попитаха дали президентът знае предварително за акциите на МВР.

„Черешата на тортата беше самият Рашков… той се потеше, трепереше, говореше неща, които неговият кукловод Радев знаеше предварително. Предупреждавам ви, защото зная, че готвят още нещо, да не се готвят пак да сложат нещо в някое чекмедже. Аз никога не съм имал кюлчета със злато, никога. Могат да намерят наркотици, могат да намерят диаманти този път. От тея хора аз вече всичко очаквам. В Банкя не смея да се съблека, защото веднъж ме подслушваха, не сме гол да се съблека, спим по анцуг“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Дори Герджиков, кандидатът на ГЕРБ, се срамува да застане заедно със своя ментор Борисов, за да не споделя с него отговорността за неговите лъжи и цинизъм“, заяви държавният глава.

Сблъсък имаше и по друга линия – вътрешният министър Рашков съобщи за тайна среща между политически сили.

„В дома на известен лекар, където управляващите обичат да правят демонстрации в болницата му как се ваксинират, в неговия дом е проведена политическа среща между ГЕРБ, СДС и ДПС, че ще управляват в коалиция след изборите“, зави Рашков.

От ГЕРБ отрекоха. Лидерът на партията обяви, че не знае за такава среща.
От спомената болница също отрекоха подобна информация.

„Д-р Тиков (д-р Михаил Тиков, собственик на „Софиямед“) не се занимава с политика и е учуден, че името му се замесва в подобен контекст. Предполагаме, че изнесената информация е в резултат на подвеждане и е некоректна, тъй като както вече уточнихме в цитирания период д-р Тиков е бил в чужбина, което е доказуемо и може да бъде проверено от институциите“, пише в позиция на лечебното заведение.

До момента ДПС запазват мълчание по темата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!