Нова коалиция се организира преди вота. „Национален фронт за спасение на България“ и „Воля“ отиват заедно на изборите.  Това обявиха в парламента лидерите на двете партии Валери Симеонов и Веселин Марешки.

И двете партии делят една централа в емблематичната сграда на „Раковски“ 134. От изявлението на  двамата лидери стана ясно, че партиите имат общи цели и се надяват да ги осъществят, като участват в следващото управление. 

Новата коалиция става факт  след като се разбра, че „Обединените патриоти“ няма да се явят заедно на изборите.

Броени дни след новината за предизборния развод между НФСБ и ВМРО се роди нов проект с амбиция за участие в следващото управление – "Патриотична коалиция – Воля и НФСБ".

„Във времена на криза лозунга „Съединението прави силата“ е още по-актуален. България има нужда от обединение на патриотичните сили“, заяви председателят на „Воля“ Веселин Марешки.

Снимка: btvnovinite.bg

„Ние с г-н Марешки като представители на бизнеса няма как да не издигнем приоритет насърчаването на малкия и среден бизнес. 04:20 И не на последно място наш приоритет е недопускане на ДПС отново във властта и ограничаване  възможността ДПС да бъде балансьор в НС“, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Снимка: btvnovinite.bg

„Дай боже в следващия парламент  патриотите да бъдат по-голяма група, по-сплотена група, група, която да не е обвързана със съмнения за корупция“, допълни Марешки.

Тази сряда двамата лидери не отговаряха на въпроси и го отложиха за следващите дни.

Снимка: bTV

В миналото Народното събрание помни редица словесни сблъсъци между Симеонов и Марешки като при дебата по Изборния кодекс и преференциалния вот. Тогава Валери Симеонов използва епитети като „ритнитопковци силикони“, а Веселин Марешки отвърна му с определението „политически проститутки“.

Марешки е искал и оставката на Симеонов като вицепремиер заради думите му към майките на деца с увреждания.

Подписите за регистрацията на Патриотичната коалиция вече са събрани, а разпределението на местата в листите сега се уточнява. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!