Строителството по Черноморието не спира. Обектите са временно спрени заради влязлата в сила забрана от 15 май. Поредният сигнал със съмнения за нарушения е от Созопол. 

Новият строеж е на мястото на скала, на метри от морето и тежката строителна техника е разрушила част от имота на живеещите над него. Те се притесняват, че сградите ще пропаднат и сигнализират за редица нарушения.

„Строителната компания влезе в нашия парцел повече от 2-3 метра, без да е поискала разрешение, без да информира нас- собствениците. Повикахме полицията, повикахме общината, никакви действия не последваха.", споделя Денис Кузмин.

„Въженцето, където е, това е разделителната линия, те са вътре с метри в нашия парцел, бутнаха ни оградата, нямаме ограда вече, никой не казва дали ще се възстанови.", разказва и друг потърпевш - Георги Бонев.

Седалището на строителната компания е в Пловдив. По документи строежът е бил изряден, констатира първата проверка на общината. От самата фирма също не знаят за някави проблеми с обеката, стана ясно в телефонен разговор.

„В община Созопол няма проект за подпорна стена към настоящия момент, входиран от самите инвеститори. Хората наистина са прави да се опасяват за това, но самият инвеститор трябва да предприеме мерки.”, казва Катя Стоянова, и.д. кмет на Община Созопол.

В понеделник ще има нова проверка. Заради забраната за строителство в курортите обектът ще бъде замразен за лятото, освен ако не се активизират свлачищни процеси.