Нов сигнал за инцидент в дом за възрастни хора. Този път случаят е от Банкя.

След еднодневен престой жена открива майка си със счупена бедрена кост и оплаквания от удари по главата. Още от Габриела Андреева.

Името и лицето на тази жена ще запазим в тайна по нейно настояване. На 17 май тази година тя оставя майка си в дом за възрастни хора „Роза“ в Банкя. Ден по-късно отива на посещение.

„Влязох и майка ми охкаше и ревеше. Аз я питам какво стана и тя каза: „тоя ме удряше по главата с юмруци, много силно ме удряше“. Тя не вижда, аз много се ядосах и ѝ казах, че я прибирам веднага. Аз не съм я довела да я бият. Тръгнах да я обличам и тя започна да охка, че крака я боли. Като ѝ погледнах десния крак, бедрото ѝ беше като палатка – счупено на две и стърчеше нагоре“, разказва жената.

Веднага търси обяснение от дежурната санитарка.

„Тя не видяла, не знаела, че ѝ е счупен крака. Каза ми, че тя била паднала и едвам я е качила на леглото. Питам я кой е удрял майка ми, тя ми вика „никой, аз ѝ ударих 2 шамара“, допълва дъщерята.

Тя подава сигнал към Бърза помощ и полицията. От СДВР заявиха за bTV, че по случая има образувано досъдебно производство, назначени са и експертизи, чийто резултати все още се изчакват. Търсим ръководството на дома за коментар. На място откриваме жена, която твърди, че е по заместване.

Собственичката на дома Снежана Димитрова отговаря на въпросите ни по телефона.

„Вие знаете ли какви са костите на възрастните хора, много чупливи. Можеше и вкъщи да падне и да си счупи крак. Ние не сме й го счупили…  Аз не бях на работа този ден. Когато ми се обади дъщеря ѝ, тя в този момент е паднала. Там имаше една жена дежурна, която се грижи за 10 души. Тя я вижда в последния момент… Аз се съмнявам, че тази жена е довела умишлено майка си, може тя да я е удряла“, е позицията на Димитрова.

Дъщерята на пострадалата се закани, че ще съди собственичката на дома.