Рязко ескалира политическото напрежение у нас. Нов протест се провежда пред сградата на президентството в подкрепа на държавния глава

Симпатизанти на ГЕРБ също тръгват към столицата в защита на премиера. 

Хората се събират около президентството вече от два часа, има обикновени граждани и политически активисти.

Те не са доволни от начина си на живот и не подкрепят политиката, която се води в момента в държавата. Настояват за запазване на държавността у нас.

Снимка: btvnovinite.bg

„Не подкрепям нито една от политиките на правителството, считам, че кабинетът на Бойко Борисов и настоящата управляваща класа изчерпиха изцяло кредита си на политическо доверие“, заяви един от протестиращите. 

„Живеем лошо, няма ред, има само престъпност и то на високите етажи“, обяви и друг мъж от протестиращите.

Протестът е продължение на възникналото вчера недоволство след арестите на съветници на президента и претърсванията от страна на прокуратурата в институцията. 

Протест с искане „Мафията вън“ се проведе и в Пловдив 

Стотици хора излязоха на протест и в Пловдив. Те са се събрали пред сградата на общината. Има скандирания – „Оставка“ и „Мафията вън“. Основното им искане е да се премахне мафията от всички етажи на властта.

Макар че не е оцветена политически демонстрацията, има бивши и настоящи общински съветници, млади и стари хора. Всички са единодушни, че нещата трябва да се променят и законите да важат за всички. Настояват и за промяна на статуквото.

Днес адвокатската колегия в Пловдив, подкрепена от още няколко колегии, поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев.