Отвори врати първият законен приют за бездомни животни в Община Враца. Той е дело на неправителствена организация и е изграден изцяло с дарения и доброволен труд. Първите му обитатели вече си търсят осиновители.

Таня, Вера и Галина са трима души с различни професии. Преди шест години ги събира любовта към бездомните четириноги  във Враца.

Снимка: btvnovinite.bg

"Не сме спирали да се грижим за животни. Паралелно с това преди година и половина започнахме да изграждаме това място, което беше гора, когато го закупихме", разказа Таня Гигенска.

Сега вместо гора край село Веслец има истински приют, в който на първо време могат да бъдат настанени 20 кучета с финансова подкрепа и от Виена.

Снимка: btvnovinite.bg

Първият обитател е Бейлиз - единственият оцелял, след като стопаните изхвърлили поредното поколение на майка му, вместо да я кастрират.

Снимка: btvnovinite.bg

В момента със съдействието на общината, която полога грижи за кастрация, обезпаразитяване и чипиране и е в процес на изграждане на собствен приют, трите доброволки отглеждат 90 кучета.

Снимка: btvnovinite.bg

В приюта бездомните животни ще престояват поне месец, както е по закон, след което напълно легално ще могат да поемат и към чуждестранни осиновители.