Пожари бушуват в Централен Балкан. Няколко огнища са пламнали от Розино до Клисура само в рамките на час този следобед. 

Повече от 4 часа продължава борбата с огъня, между 60 и 70 пожарникари са на терен, има много доброволци от Розино и от Пловдив. Хората са силно притеснени, защото един от пожарите е стигнал на 150 метра от една от последните къщи.

Пожарите са два, единият на запад от селото е локализиран, другият на север от селото продължава да се развива, съобщи старши комисар Красимир Шотаров от главна дирекция „Пожарна безопасност“ в София.

По думите му има направена организация да предпазят къщите и към настоящия момент няма опасност за тях и за хората в село Розино.

Снимка: МВР

Пожарът, тръгнал от землището село Розино, се е прехвърлил в гората. Високите температури са причина огънят да обхване и част от землището на Клисура и Христо Даново. В Клисура гори горски масив, а в Христо Даново - розов масив. 

Вече е вдигнат военен хеликоптер, който да се включи в потушаването на огнената стихия.

Цялото село Розино е задимено, хората са притеснени огънят да не слезе до домовете им. Вятърът затруднява гасенето на пожара, работата на терен продължава.

Зрители на bTV изпратиха кадри, на които се вижда, че пламъците в резервата "Чамджа" са превзели голяма площ, която е трудно достъпна.