Новите правила в столицата спряха хората и влаковете. Блокадата на София затвори и Централната автогара.

Станислава Колева тръгва към родното Монтанско петък след последния си работен ден. Влаковете бяха спрени докато не се задействат новите мерки.

Снимка: btvnovinite.bg
„Отивайки там, гарата беше блокирана, автогарата също. Не вървяха никакви влакове, никакви автобуси, имаше струпване на много хора. Бяха изнервени, четвъртък беше работен ден, те са изкарали нощни смени. Хората не можеха да се приберат, стояхме блокирани“, разказва тя.

По разказа ѝ чакали на гарата 5 часа.

Снимка: btvnovinite.bg
Само с влак Дяко може да стигне до новото си работно си място. Ще е кравар в Радомир, тръгнал е от Тутракан и така четири дни.

Пътниците ще бъдат обезщетени за купените, но неизползвани билети.  

По-късно движението на влаковете, които заминават от Централна гара София, вече е напълно нормализирано и всички композиции се движат по разписание.

От БДЖ съобщиха, че всички влакове, които заминават от Централна гара София, преминават транзит без да спират в гарите и спирките на територията на град София, като първите гари в зависимост от маршрута им на пътуване след София са Елин Пелин, Костинброд, Яна, Реброво и Владая.

Движението на влаковете във всички останали гари по своя маршрут, ще се осъществява без промяна в тяхното разписание.

Снимка: btvnovinite.bg

Създадена е организация да бъдат проверявани основанията за пътуване на заминаващите от Централна гара София. За тази цел е необходимо при предприемане на пътуване клиентите на БДЖ да разполагат със всички необходими документи и попълнени декларации с основание за своето пътуване.

Актуална информация за движението на влаковете клиентите на БДЖ могат да получат от официалната страница на дружеството (www.bdz.bg), на билетните каси, гишетата „Информация” и на националния информационен телефон 0700 10 200.

Снимка: btvnovinite.bg

БДЖ призовава своите клиенти да бъдат отговорни за своето здраве и здравето на другите и да предприемат пътуване само при неотложна необходимост.

Не е ясно кога автогарата отново ще отвори.

COVID-19 в числа
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани
България 7 175 211 267 3 311
Света 12 833 505 214 786 567 035 7 473 939
Заразени* Нови Починали
България 7 175 211 267
Света 12 833 505 214 786 567 035
* Общ брой случаи, вкл. починали и излекувани. * Общ брой случаи, включително починали и излекувани. Източник: Worldometer