Няма повдигнато обвинение срещи втори български генерал, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата, след като днес това беше съобщено от министъра на отбраната Николай Ненчев в „Тази сутрин”.

„По повод на изявленията на министъра на отбраната Николай Ненчев в предаването „Тази сутрин“ на Би Ти Ви от 1 юли 2015 г., пресцентърът на Прокуратурата на Република България уточнява:

Не отговарят на истината думите на министър Ненчев, че на 30 юни 2015 г. е повдигнато обвинение срещу втори български генерал. До момента обвиняем е единствено ген. Димитър Шивиков”, гласи съобщението.

ДАНС извършва проверкa на втори генерал от Българската армия, което може да доведе до отнемане на допуска му до класифицирана информация заради подаден срещу него анонимен сигнал, съобщи военният министър.

Той не съобщи името на висшия офицер, но призна, че е имал среща с председателя на ДАНС Димитър Георгиев по този случай.

Преди няколко седмици бе отнет допускът до класифицирана информация на ген. Димитър Шивиков заради започналото разследване срещу него. Той е обвинен от прокуратурата за незаконно използване на свои подчинени да му работят по ремонта на апартамента. Отнемането на допуска принуди Шивиков да си подаде рапорта за напускане на армията.