Няма категорични доказателства, че шофьорът на линейката е обрал починал пациент. Той е бил арестуван и освободен след 24 часа.

По случая има досъдебно производство за кражба на 300 лева от починалия мъж. То обаче се води срещу неизвестен извършител. Обвиняваният служител на Спешна помощ ще бъде незабавно уволнен, ако се докаже вината му. Днес той отказа да разкаже своята версия.

В събота следобед 42-годишен мъж пристига в столицата с международен автобус. Влиза в обменно бюро на Централната автогара и обменя 150 евро. Споделя на служителката, че не се чувства добре. Секунди по-късно се свлича на земята и издъхва.

Лекарите от Спешна помощ констатират смъртта на мъжа и си тръгват.

Няколко часа по-късно полицията арестува водача на линейката по подозрение, че е присвоил пари от починалия.

Полицията намерила в джоба на мъжа 20 лева, а хората от обменното бюро твърдели, че липсват още 300, които са му обменили.

Свидетели разказват, че той бил клекнал в ъгъла и го разгръщал, и решили, че го преглежда.

На кадър от инцидента се вижда шофьорът на линейката, който се е надвесил над пациента. Според източници на bTV никъде не се вижда той да вади и да прибира пари от джоба на починалия мъж.

Шофьорът е арестуван за 24 часа и освободен и срещу него няма повдигнато обвинение. В Спешна помощ работи от месец март.

„Шофьорът е млад мъж, компетентен, добър водач, но такава проява не може да бъде предвидена”, коментира директорът на Спешна помощ д-р Георги Гелев.

Шефът на Спешна помощ го покани на разговор днес, за да чуе неговата версия. Той обаче не дойде. Заявил, че не е виновен и че вече се е консултирал с адвокат.

Според наши източници при обиските у него, в линейката и в личния му автомобил не са били открити липсващите 300 лева. Владов не поиска да се срещне с екипа ни и да разкаже своята версия.

По случая предстои да бъдат направени поредица от експретизи, от които ще стане ясно каква е истината. Обрал ли е шофьорът на линейката починалия пациент или не?

Утре в предаването "Тази сутрин" ще видите и ексклузивни кадри от инцидента.