Под влияние на средиземноморски циклон, времето в страната ще бъде облачно с валежи от дъжд, в Северозападна България и в Централния Предбалкан – от сняг.

Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са предимно между минус 3° и 2° градуса. Максималните ще са от 0 до 4 градуса в северозападните до 8 – 12 градуса в югоизточните райони от страната.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни привечер по Южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи предимно от сняг. Привечер на места в Родопския масив количествата ще са значителни. Ще духа умерен югоизточен, по високите и открити части и силен южен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 1 градус, на 2000 метра - около минус 4°.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Привечер и през нощта срещу понеделник валежите ще се усилят, и в Родопската област и Югоизточна България количествата ще са значителни.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия. Не тръгвайте на път, без да сте подготвени за сняг.

Проходите "Петрохан" и "Шипка" са почистени от падналия тази нощ сняг, предадоха кореспондентите на bTV.

Вижте повече във видеото!