„Получихме мандат да водим преговори за съставяне на правителство в този парламент. И решихме да не участваме в правителство на ГЕРБ или ДПС, както и да не подкрепяме мандат за съставяне на правителство, връчен на ДПС и ГЕРБ“

Това обяви лидерът на БСП и министър на икономиката в кабинета в оставка Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията.

„Националният съвет ни даде рамка за воденето на разговори с четири краткосрочни задачи: подкрепа на актуализацията на бюджета, подкрепа на законите за Плана за възстановяване и устойчивост, реформите и проектната готовност за Плана да влязат в действие, и подготовка на бюджета за 2023 г., за да подготвим хората за трудните месеци, които идват“, добави Нинова.

Пленумът е определил и дългосрочни цели в провежданите политики в социалната сфера, здравеопазването, образованието, културата и спортът, икономиката.

„Изрично записахме да продължим битката за съдебна реформа и изкореняване на модела "ГЕРБ", която ние като партия водим от много години“, уточни лидерът на БСП.