Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита премиера защо срещите ѝ с избиратели са под полицейско наблюдение. В декларация от парламентарната трибуна тя зададе въпроси към Бойко Борисов след посещението си в община Болярово.  

Нинова разказа как са протекли срещите ѝ в общината, където преди време имаше протести срещу евтанизирането на животни, болни от чума. 

Пред депутатите тя пресъздаде разговора си с полицаите. „В едно от населените места попитах полицаите, дори си позволих да се пошегувам: „Какво става, да не сме обявили извънредно положение, че толкова полиция е струпана?. Получих следния отговор: Изпълняваме нареждане от София”. На въпроса ми какво е това нареждане отговорът беше: „Да не ви изпускаме от очи”, заяви тя.

„Кой, къде, в кой орган и на какво основание е решил всички мои срещи вчера да се провеждат под полицейско наблюдение? Всяко мое движение в страната оттук нататък ще се следи ли и контролира от органите на МВР”, попита премиера Нинова.

„Не излизайте с обясненията, че се грижите за моята сигурност, няма информация тя да е застрашена. Ходя свободно сред хората, слава Богу, чувствам се добре там и нямам проблеми. Нямам нужда от това внимание на органите на МВР. Насочете тези пари, тази енергия там, където обещахте – полицаи във всяко село, а не полицаи след лидер на опозицията”, призова тя.

От МВР обясниха, че полицаите са били от районното управление в Елхово и са били изпратени там заради очакваното събиране на множество хора.