Лидерът на БСП Корнелия Нинова гласува на изборите „2 в 1“.

„Гласувах за стабилна президентска институция. За институция, която дава сигурност, която обединява, която дава посока. Гласувах за промяна, която да гарантира сигурност в семействата, стабилност в България. Да има предвидимост и предсказуемост. Гласувах за разумни решения и хора, които в тази криза могат и знаят как да овладеят COVID пандемията, ръста на цените. Да компенсираме доходите на хората, да им дадем едно спокойствие. Да знаят, че има държава, която стои зад тях и която в тези трудни моменти ги подкрепя с всичко, което е възможно“, каза пред журналисти Нинова.

„Гласувах за промяна, която да ни даде сигурност, стабилност и предвидимост“, обобщи тя.

По думите ѝ броенето на контролните разписки е гаранция, че машинното гласуване е доброто, че няма да бъде манипулирано и вотът ще бъде истински. Затова и БСП е подкрепила контролното броене на разписките.

Корнелия Нинова отново заяви, че социалистическата партия няма договорки с ГЕРБ и ДПС.

Снимка: Ладислав Цветков

„Винаги сме водили публично и прозрачно политиките си. Всичко е пред вас, пред камерите и пред очите на всички граждани“, категорична бе тя.

Относно 47-ото Народно събрание Нинова заяви, че е оптимист. Според нея е изключително важно да има стабилно мнозинство, работещ парламент и редовен кабинет.

Снимка: Ладислав Цветков

„Предстои ни най-сериозното политическо решение – това е бюджетът за догодина. Длъжни сме да съставим мнозинство, което да приеме един социален бюджет. Бюджет, който да стабилизира икономиката, който да помогне за COVID кризата“, каза още Корнелия Нинова.

По думите ѝ, ако и този парламент бъде разпуснат, ни чакат трудни месеци. В тази връзка БСП са готови на "разумни решения с разумните компромиси".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!