„Арсенал“ продължава да си изпълнява договорите. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова по време на заседанието на Комисията по икономическа политика и иновации на въпрос за Държавната консолидационна компания.

Голяма част от служителите в оръжейния завод са в принудителен отпуск заради пандемията и високите сметки за ток. Нинова посочи, че изнесената информация в публичното пространство за спиране на дейността на „Арсенал“ не е вярна. 

„Казвам го убедено, че веднага след като чух новината за затварянето на завода, се свързах с ръководството и те казаха, че причината не е у нас и за това, че комисията забавя работата си и издаването на разрешителни. Остава да работи онази част от предприятието, онази част от състава на работниците, които да осигурят движението и изпълнението по договорите. Предприятието продължава да си изпълнява договорите“, каза Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС. 

Тя коментира и темата с работата на Междуведомствената комисия за експортен контрол на продукти, свързани с отбраната и изделия и технологии с военно предназначение: „Ако към вас се обръщат фирми, обаждат се, че са притеснени - на 25-ти ще има комисия, която ще разгледа приблизително 103 сделки. Ще се опитаме всичко, което е забавено заради тези политически събития, да наваксаме. Знаем какъв е проблемът, разтревожени сме“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!