"46-ото НС трябва да е урок и дано днес на 15 септември да сме добри ученици и да сме го научили", заяви в декларация за последното заседание на парламента лидерът на БСП – Корнелия Нинова.

Тя коментира, че това НС е започнало по грешен начин и няма как да свърши по правилен.

"Има сериозни причини да стигнем дотук. 46-ото Народно събрание започна по грешен начин. Началото беше сбъркано, защото сложихме разделителни линии - партии на статуквото и нови. Без да отчитате, че това да си в парламента не значи, че си част от модела на ГЕРБ. Ние бяхме в парламента и се борихме. Ако следваме вашата логика, вие вече два парламента участвате, значи вече сте статукво. Липсваше разум да се състави мнозинство", обърна се тя към колегите си депутати от т. нар. протестни формации.

"Илюзията за плаващи мнозинства ни изигра лоша роля. Плаващо мнозинство означава плаваща покупко-продажба на гласове, на интереси", коментира още лидерът на БСП.

Трябва да отчетем, че направихме и нещо добро - актуализацията на бюджета, отбеляза Нинова. По думите й, тази актуализация е върнала законността и правовата държава тук в парламента и тези пари не са били раздадени с постановления на Министерския съвет, по пътища с коли и джипове. "Помогнахме на хората, но това е кърпене. Не вникнахме в същността на проблема, просто закърпихме положението за три месеца", каза още Нинова.

Накрая тя пожела на добър час на политически сили в предизборната кампания. В началото на изказването си лидерът на БСП честити и днешния първи учебен ден на учениците в България.