Стопираме всякакви преговори с ПП за съставяне на ново правителство. Решението да бъдат изгонени 70 дипломати от Русия е безпрецедентно в българската политическа история. Това е на прага на скъсване на дипломатическите отношения. За нас то е абсолютно неприемливо и по начина, по който е взето и по съдържанието му.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Това решение е взето абсолютно еднолично от премиера Кирил Петков. Всеки, който твърди, че има решение на МС, като вицепрезидента Илияна Йотова, да го докаже. Настояваме въпросът да отиде там, където му е мястото. Влизаме в залата и искаме закрито заседание на НС и изслушване на шефа на ДАНС за доклада, който е изготвил и предоставил до този момент“, заяви още Нинова.

Тя допълни, че БСП ще се върне на масата за преговори, ако ПП предложи друг кандидат за министър-председател и Кирил Петков поеме отговорността за поведението си досега. 

От БСП искат президента да свика спешно КСНС.

 „Изказването му от сутринта е изключително тревожно. Ако президентът не знае, че има такъв доклад на ДАНС, то нещо категорично не е в ред в държавата. ДАНС, изготвяйки такива доклади трябва да ги изпрати на президента, на председателя на НС, на премиера. Шефът на ДАНС се назначава от президента. Не може президента да не знае, ако има такава информация. По публична информация, която и ние четем, се касае за шпионаж, който застрашава националната сигурност. Най-уместно е президентът веднага да свика КСНС.“, добави тя.

Очаквайте подробности!