Бившият вицепремиер и министър в две правителства Николай Василев написа книга със съвети към всички студенти, а и ученици в по-горните класове, за успешен старт на кариерата.

„Причината да напиша тази книга е, защото дълги години имам впечатление, че днешното поколение и в България, и по целия свят, не е достатъчно информирано и подготвено”, казва Василев.

В книгата си той дава съвети как точно да започнем кариерата си и как да бъдем успешни професионалисти.

Василев е категоричен, че всеки трябва да знае повече езици, както и да бъде в крак с информационните технологии. Важно е също всеки студент да кара постоянно стажове, свързани със специалността си, както и да участва в обменни програми като студент.

„Човек ако се е забил в един провинциален университет, където и да е той по света – това не е достатъчно. Трябва да обиколи възможно най-много места, иначе си остава в дълбоката провинция”, категоричен е Василев.

Той допълва също, че българските младежи трябва да се научат да подготвят подходящи автобиографии, които да грабват вниманието.

„Пазарът на труда в България в момента е много положителен, има големи възможности за всички, но казвам, че където и да пътуваме, трябва да се върнем в България”, категоричен е Василев.