„Аз нямам ментори и може би това е проблемът на президента, че той не ми е ментор“. Това каза премиерът Николай Денков в отговор на критиките на президента Радев, че сближаване с изпълнителната власт може да има, когато премиерът се абстрахира от менторите си.

„Не искам да коментирам чужди думи. Има по-важни теми като това, което прави правителството, отколкото да коментирам някакви изказвания на хора, които нямат значение“, добави Денков.

„Институциите трябва да работя според това, което е заложено в Конституцията. Този, който излиза от рамките е президентът“, посочи Денков.

По думите му законовите промени за шофиранията в нетрезвено състояние давали ефект. Той посочи, че ще бъдат представени статистки за заловените шофьори под въздействието на алкохол и наркотици.

Денков коментира, че с нови бюджет се увеличават студентските стипендии, отваря се нова програма за ремонт на общежития. Отпускат се 12 млн. лв. за три студентски кемпуса в Студентски град и се увеличават средствата на наградите, които получат най-добрите студенти.