Депутатите в парламента извънредно изслушват шефовете на службите.

„Разговорите с ГЕРБ трябва да се възобновят и ние ще ги поканим още утре“, обяви номинираният за премиер Николай Денков.

ГЕРБ да решат какво ще правят, топката е при тях. Каним ги утре. Компромиси и размразяване. Да седнем на масата, не пред медиите“, заяви той.

„Аз бих разбрала замразяване, ако има някакво разминаване по политики, но замразяване поради вътрешни записи, казани в дълги дискусии, казани в емоционални моменти, когато партията взема изключително тежки решения, не ми се струват като легитимен опит за замразяване. Не мисля, че имаше нещо притеснително, което колегите от ГЕРБ не са очаквали да чуят“, каза Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

На мнение за възобновяване на диалога са и от „Демократична България“.

„Вторият мандат ни беше връчен и трябват разумни усилия. Записите не трябва да влияят“, заяви Надежда Йорданова.

От ПП реагираха остро на думите на президента вчера при връчването на втория мандат.

„Президентът престъпи границите на конституцията. Не е в правомощия да казва „не правете правителство“. Намалява шансовете за редовно правителство. Вариантите са три - избори, кабинет на първите две или широко правителство“, посочи Николай Денков.

„Виждам, че президентът е поставен на щрек заради предложението да се сменят ръководствата на службите, така както бяха сменени от него самия“, заяви Лена Бориславова.

Все още няма яснота дали ГЕРБ ще приемат размразяването на диалога и преговорите, а ПП обявиха, че ще разговарят и с другите в Народното събрание.