„Преговорите вървят нормално. Необходимо е търпение. Трябва да приключим, да имаме целия списък. След това ще премине през националните съвети. Това ще се случи в близките дни“, обясни в кулоарите на Народното събрание акад. Николай Денков от „Продължаваме промянатаДемократична България

„Има желание от страна на ГЕРБ за включване на още техни министри в проектокабинета, но ние имаме определени правила. Този списък ще бъде излъчен от нас. След това, ако има промени, трябва да бъдат утвърдени от двете страни“, добави той.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха план за съставяне на правителство с втория мандат, като премиерът ще бъде ротационен – 9 месеца ще е Николай Денков, а след това Мария Габриел.

Деница Сачева от ГЕРБ-СДС допълни, че разговорите за кабинет с втория мандат се водят от Мария Габриел, а когато има информация, тя ще бъде изнесена.

Предстои ДСБ, част от коалицията „Демократична България“, да вземе решение относно кабинет с втория мандат, коментира председателят на партията Атанас Атанасов.

„Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от населението да има правителство“, уточни той.

Все още няма яснота кога президентът ще връчи втория мандат за съставяне на кабинет на „Продължаваме промяната-Демократична България“. 

БСП и „Има такъв народ“ няма да подкрепят предложения вариант за кабинет с втория мандат. ДПС не изчаква с решението си, а „Възраждане“ са срещу кабинет.