Погребалният агент, който заравял покойници край Клисура, вместо да ги кремира, остава в ареста. Това реши Софийкият градски съд.

51-годишният Георги Енев е обвинен в измама. Той отказа да отговори на въпросите на медиите в съда.

Досега в гората край Банкя са открити 13 тела, като само едно от тях е идентифицирано.

Според съда има достатъчно доказателства да се предположи, че Енев е извършил престъплението - заблуда, че ще организира кремация на разпознатия покойник.

Близките на починалия са свидетелствали, че са предали тялото на Енев, а след това получили от него урна с прах.

Съдът прецени, че има опасност Енев да попречи на разследването, ако излезе на свобода и той остава в ареста.

Задържаният отрича вина, а адвокатите му твърдят, че е жертва на полицейски натиск. Според адвокатите на Енев няма преки доказателства, че той е извършителят, а не друг.

Ключов свидетел на обвинението обаче е копачът, който е бил нает да изрови дупка за тялото в района на селското гробище до Банкя.

Свидетели по делото са и двамата синове на покойника, който засега единствен е установен като самоличност сред откритите в района на селското гробище.

Към момента в прокуратурата има подадени шест сигнала на други клиенти на Енев, които не откриват данните на своите починали близки в крематориумите.

Продължава работата по идентифицирането на останалите открити тела около гробището в гората зад мен.

В последните дни bTV съобщих и за други случаи на близки, платили за кремация на покойници, чиито данни липсват в регистрите на трите крематориума у нас.