Нетрадиционен подкуп към катаджии. Пиян шофьор предложи златно кюлче на двама полицаи, които го спрели за проверка. Мъжът е извършил редица нарушения и затова е бил спрян. Той не само отказал да бъде тестван с дрегер, но и се държал агресивно.

Преди десетина дни главен полицай Чавдар Данев е нощна смяна със свой колега. По време на дежурството забелязват автомобил, който извършва нарушение и спират шофьора за проверка.

„Трудно пазеше равновесие и силно миришеше на алкохол. Питахме го дали е употребил алкохол, заяви, че е пил една бутилка водка“, разказа главен полицай Чавдар Данев, Трето РПУ-Пловдив

Мъжът отказва теста с дрегер и вместо това предлага на патрула подкуп - златно кюлче.

„Тъй като видя, че нещата стават сериозни и са реални, предложи да даде като дар, който не се следва, златна плочка, 24-каратова със сертификат, поставено в бяла кутийка“, допълни главен полицай Чавдар Данев.

Кюлчето със злато е било поставено в багажника на полицейския автомобил, последвало обаждане до дежурния дознател и мъжът бил задържан.

Пробата за алкохол на водача е показала 2,27 промила.

Дни след този случай, шофьор отново предлага подкуп на главен полицай Чавдар Данев, който участвал в акция с друг колега. Двамата преследвали автомобил, извършил нарушение.

„Каза – Момчета, ето ви 1000 лева, да забравим за случая, в автомобила имаше спътничка, която първоначално управляваше автомобила, но при преследването са се сменили“, каза младши полицейски инспектор Николай Манолов.

И двамата виновни шофьори се изправят пред съда по бързи производства.

При последната акция на полицията в Пловдив за изминалите два почивни дни полицейски служители провериха 1654 моторни превозни средства и 1997 лица и констатираха повече от 1215 нарушения.  11 шофьори са задържани в ареста - 7 за алкохол и 4 за наркотици.
 
19-годишна със скоростен антирекорд от 184 км/ч в града е с глоба в размер на 1950 лв. и отнета книжка за три месеца.