Неочакван проблем се появи пред отстраняването на незаконни постройки в Слънчев бряг. Атрактивни терени от Северния плаж в курорта са продадени преди години и върху тях са построени заведения и магазини.

Проверка на министъра на туризма установи, че павилионите имат законни разрешителни, издадени от община Несебър.

Ще попречи ли това на идеята за нов облик на най-големия ни морски курорт?

Един от така наречените "джобове" от плажа, който е изваден от концесионната територия, е между 300 и 600 кв. метра, точната площ още не е установена. Там има 20 павилиона, плътно наредени един до друг, които, оказва се, не могат да бъдат премахнати. Край тях е емблематичен хотел, построен върху дюните на плажа.

Според кадастралните на четири места части от плажа са продадени и върху тях през лятото кипи търговия.   

Ще бъде направена проверка как са узаконени местата. Бараки има и от отсрещната страна на крайбрежната алея – в имотите на хотелиери.

Според част от бранша бараките в комплекса свалят качеството на туризма.

"Трябва да се премахне цялата тази търговия, която излиза извън обектите, за да може да се промени визията", заяви Златко Димитров – изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Визията за Слънчев бряг на министерството включва еднакви павилиони, които да продават главно български стоки. Полиция ще следи да няма търговия по тротоарите. Междувременно, продължава разчистването на плажната ивица.   

Другата седмица багери влизат в курорта. Ще бъдат премахнати незаконните атракциони и заведения на плажа.