Мистерия с немски турист, почивал това лято у нас. 28-годишният Ларс Миттанк изчезва при странни обстоятелства във Варна през юли. В издирването му участва един от най-прочутите немски частни детективи.

Миттанк е работник във фабрика в Германия. До идването си на почивка на Златни пясъци има добре подреден живот. „Получава добро възнаграждение, не използва алкохол, не използва наркотици. Има много приятели, има приятелка", посочва асистента в детективска агенция Илиана Симеонова.

У нас обаче Ларс се впуска в алкохолни турове и участва в сбиване, при което пука тъпанче. Затова лекарите не му позволяват да лети в деня, когато трябва да си замине.

На следващия ден на летището Ларс вижда човек в униформа и без причина побягва, оставяйки багажа си. Това е последното място, на което Ларс е забелязан на 8 юли. Подплашен той бяга от летището, прескача оградата, прекосява полето и стига до магистрала „Хемус", където следите му се губят.

С разследването на мистерията се заема Андреас Гютиг. Детективът е работил на няколко континента и е разкрил над 50 подобни случаи.

„За мен Ларс има психически проблем, параноя, която го кара да бяга и да се крие от хора в униформи. Смятам, че е жив и се крие някъде в малко село, където се чувства в безопасност", посочи детективът.

Основната версия е, че психическият му проблем е отключен от коктейл от синтетична дрога: „Специалистите ми в Германия твърдят, че подобни „коктейли" могат да действат до 8 и повече седмици, през които си в криза.".

Безплодните усилия по издирването на Ларс карат детективите да се обърнат за съдействие към обществото. Те молят всеки, който има някаква информация за Ларс Миттанк, да потърси органите на реда.