Проблеми със затворения път Е-79 в Северозапада и алтернативните маршрути.

Жители на село Ребърково, което поема целия трафик заради ремонта, излязоха на символичен протест заради пешеходна пътека.

Преди дни работници изрязват асфалта пред дома на Силвия Петкова и до вечерта поставят нов – под формата на повдигната пешеходна пътека: „Камионите ще подскачат, камионите са 30-тонови“, разказва тя.

Според хората изкуствени неравности е трябвало да се поставят в двата края на селото. Притесняват се за безопасността си, тъй като камионите са тежки.

От АПИ напомнят, че на мястото на повдигнатата пешеходна пътека досега е имало обикновена. И че подобни изкуствени неравности се правят на шест места в Искърското дефиле по искане на хората, като местата са съгласувани с представители на местната власт и полицията. Хората обаче твърдят, че никой не ги е питал.

„Не съм съгласен без решение на селото да се правят тия неща, просто решението беше да се сложи една камера, оттам – да забогатее държавата и да се въдвори ред. А сега – нищо, изми си АПИ ръцете и айде, разбегаха се за София“, казва Данчо Трифонов, жител на селото.

Предстои ограничаване на скоростта до 30 км/ч. със знаци в участъците с изкуствени неравности, уточниха от Пътната агенция.