Борислав Михайлов е влязъл в кабинета на депутата от ДПС Небие Кабак, председател на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание.

След като излезе от изслушването си в парламента, кабинетът ѝ се е превърнал в „спасителна лодка“ за президента на Българския футболен съюз, за да се скрие от репортерите.

Снимка: БГНЕС

„Що се отнася до кабинетите на ДПС в Народното събрание - г-н Михайлов по никакъв начин не е влизал, крил се или каквото и да е в тях. В името на обективността трябва да кажем, че наистина г-н Михайлов, вероятно неволно подведен от сътрудник на Комисията - Валентин Заеков се опита да влезе в кабинета на председателя на Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта“, обясни Небие Кабак в своя позиция.

„Като председател на Комисията аз помолих г-н Михайлов да напусне помещението. Намирам действието му за неуместно. Още повече не бих искала да допусна при съществуващото напрежение, Народното събрание, като институция и в частност Комисията по въпросите на децата, семейството,  младежта и спорта да бъдат третирани като убежище", допълва тя.

Михайлов е прекарал 20 минути в кабинета на председателя на комисията, след което си е тръгнал.