Полицаи от Шумен излязоха на протест с искане за по-високи заплати. Протестът беше мълчалив, но участниците в него демонстрираха недоволството си от анонсираното увеличение на заплатите за следващата година с 10 процента.

Полицаите и работещите в администрацията заявиха, че ще настояват за по-голямо увеличение и че категорично искат да бъдат определени, като работещи на първа линия в борбата с коорнавирусната инфекция.

„Не знам какво точно означава "първа линия" и защо МВР не е в тази първа линия, при положение, че непрекъснато в МВР пристигат писма, да речем, от Областния щаб, да речем, от нашето ръководство, в което непрекъснато ни се иска и ни се разпорежда да оказваме съдействие на всички които се борят с COVID-19“, коментира един от протестиращите.

Снимка: bTV

От МВР заявиха за bTV, че диалогът между ръководството и синдикатите никога не е спирал и продължава и в момента. Срещите със синдикалните организации ще бъдат възобновени веднага след като условията за безопасност, свързани с коронавируса позволят това.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!