На днешната дата – 24 април, рожден ден празнува голямата Лили Иванова. Навръх празника си примата на българската музика подготвя ново турне в няколко града у нас.

„Всеки човек трябва да живее така, че да остави нещо след себе си. Обаче това нещо трябва да бъде стойностно. Къщата ще се събори, изкуството е вечно“, каза примата в интервю за bTV през 2019 г.

Лили Иванова е талант без аналог, синоним на успех. С над 10 000 концерта по целия свят. С номинация за една от най-прочутите жени на XX век.

„Това е едно от нейните велики професионални качества - че с еднаква стръв, с еднакво желание работи на концерта в село Дивдядово, и по същия начин в Карнеги Хол“, казва за нея Петър Вучков.

От рано сутринта на своя празник Лили Иванова получава стотици поздравителни адреси от официални лица,  дипломатически мисии и почитатели от цял свят.

Тя и екипът ѝ са в трескава подготовка за националното турне, което стартира на 10 май, включва 15 концерта в 13 града из цялата страна. А на 19 май е бутиковият ѝ концерт в Народния театър „Иван Вазов“.