Проливни дъждове, гръмотевични бури и градушки над значителни части от страната. Порои се изляха над много райони в Централна и Източна България.

Наводнени бяха къщи в бургаските села Ливада и Русокастро, след като в района се изляха на 100 литра на квадратен метър и река Русокастренска преля. Стихията остави без ток села в Ямболско.

Синоптиците предупреждават за опасно време през нощта и през следващото денонощие с условия за интензивни валежи и силни гръмотевични бури.

Няколко са селата, които останаха без ток в Ямболско. На места в района падна и градушка.

Бурята започна около 8 часа вечерта с дъжд и силен вятър. В един от централните квартали на Ямбол дърво се стовари пред жилищен блок. По чудо няма пострадали хора и автомобили. 

Снимка: bTV

В близките села дъждът дошъл с градушка. Михаил Карагеоргиев едва успял да прибере животните.

Заради бурята в селата Завой и Веселиново токът спираше многократно

Няма пострадали и сериозни материални щети след стихията. От полицията казаха за bTV, че на тел.112 са подадени сигнали за паднали клони и дървета, които са разчистени от дежурните екипи. Затворени пътища няма.

Валежи и гръмотевични бури ще има и през следващите часове. Синоптиците дават предупредителен жълт код в Централна северна България за още интензивни валежи и гръмотевични бури до утре на обед.