Отново интензивен трафик заради предстоящите почивни дни. На магистрала "Хемус" след тунел "Ечемишка" е въведено реверсивно движение. То ще облекчи трафика в посока морето, тъй като има две ленти за движение посока Варна, а посока София има само една лента за движение.

Властите напомнят, че се очаква хиляди да пътуват през граничните ни пунктове с Румъния, Сърбия, Северна Македония, Гърция и Турция, като съветват шофьорите да се информират и за ремонтите по магистралите "Хемус" и "Тракия".

„Пътна полиция“ припомня, че продължава специализираната операция срещу шофирането в нетрезво състояние, като МВР ще следи и за контрола на скоростта, като е изкарало всички камери на пътя.

Днешният ден не мина и без пътни инциденти. Преди минути полицията съобщи за bTV, че на 65 км. на АМ "Хемус" автомобил е блъснал пешеходец, който е пресичал неправилно, той е загинал на място. 

Тежка катастрофа с четири камиона по-рано през деня затрудни движението през Ришкия проход в района на Смядово. Един от шофьорите е откаран в шуменската болница за преглед. ПТП временно затрудни движението и на АМ "Струма" до разклона за Церово.