Почти през целия ден трафикът в страната остана натоварен, със задръствания и изнервени шофьори. В началото на почивните дни мъж и жена загинаха на магистрала „Тракия”. По първоначална информация те са загинали снощи, след удар в мантинела при изпреварване.

На „Тракия” в момента се ремонтира в района на Пазарджик и на Пловдив. На „Хемус” стеснението, което предизвиква най-големи проблеми за шофьорите, е между първия и втория тунел.

Снимка: bTV

А пътят за Гърция е стеснен преди границата, заради строежа на „Струма” там.

Задръстване към Гърция

Натоварен беше пътят за Гърция от рано сутринта. Тапа се образува на входа на Кресненското дефиле. От месеци заради укрепване на свлачище движението е затруднено.

Целият трафик за южната ни съседка минава през три погранични села, чиито жители казват, че не могат повече да издържат натоварения трафик и заплашват с протести.

И на 1-ви май строителството на магистрала Струма не спря.

Тапи на „Хемус” и „Тракия”

Тапа се образува и на магистрала „Хемус” между първия и втория тунел. Зрители сигнализираха, че сутринта преминаването през иначе краткото разстояние е отнемало най-малко час.

В ранния следобед полицията пусна втора лента в натоварената посока и трафикът бързо се облекчи.

Ремонтът на изхода на София преди магистрала „Тракия” също изнерви шофьорите. Задръстванията бяха на приливи и отливи.

Още преди ден институциите предупредиха, че задръствания ще има.

„Апелирам към шофьорите да имат търпение, да предвидят малко повече време за пътуване”, каза тогава министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

В момента са стартирали само част от предвидените ремонти по магистралите, ударно всички започват след 6 май.