Изчерпват се местата за болни с COVID-19 в лечебните заведения и интензивните отделения.

Медиците продължават да работят на ръба на възможностите си, а пациенти се налага да бъдат връщани заради липса на легла.

Часове наред Елена чака мъжът ѝ Валентин да бъде приет в болница в София. Той е с положителен тест за коронавирус, задух, температура и множество придружаващи заболявания.

Снимка: bTV

"Във Военна болница му направиха антигенен тест, казаха, че е положителен. Там му направиха изследвания казаха, че не могат да го приемат, а той е със задух, а сърцето му е извън ритъм. Седим и се молим да го приемат, молим се", разказва Елена Герасимова.

Снимка: bTV

"Отношението е отвратително, обикаляме от болница в болница, казват да чакаме и след това ни изпращат вкъщи", добавя дъщерята на болния Евгения.

Заради многото COVID пациенти натискът и напрежението върху лекарите се увеличават, а от столичната "Спешна помощ" съобщават за все по-чести случаи, в които пациенти ги търсят за домашно лечение, което натоварва още повече системата.

Снимка: bTV

"Безкрайно тежко е, на ръба на човешките възможности е да се издържи", признава Катя Сунгарска, говорител на "Спешна помощ".

След часове чакане съпругът на Елена така и не успява да бъде приет в "Пирогов". А причината е липсата на легла. Утре опитите на Валентин да бъде приет в болница ще продължат.