За първи път в НАТФИЗ обучават студенти по подводно операторско майсторство. Стефан Тодоров е един от доайените на подводното операторство в България. Работил е по над 60 игрални и документални филма, а сега ще обучава студентите-оператори в НАТФИЗ.

Снимка: Ладислав Цветков

„Моята цел беше да ги заинтересувам от това какво биха могли да видят и да преживеят под водата, и да го пресъздадат на екрана, независимо дали това ще бъде за телевизия, игрално или документално кино. Това са хора, които работят в свободни, открити води, и заради това се иска и водолазна, специфична подготовка.”, посочи Тодоров.

Под водата човек е почти в безтегловност, а това помага на оператора да се движи плавно и лесно да постига интересни гледни точки.

Снимка: Ладислав Цветков


„Той става част от един отбор, който има общи цели и общи интереси под водата и отговарят един за друг хората под водата, приятелството се развива много повече”, посочи лекторът в НАТФИЗ.

Стефан ще води следващия курс догодина, а школите на НАТФИЗ отварят врати и за желаещи, които не са студенти в Академията.

Снимка: Ладислав Цветков


„Имаме школи по режисура, по монтаж, по операторство, по анимация. В театралния факултет имат школа „Актьорско майсторство”. Учебният материал го поднасят нашите преподаватели - професори, доценти”, каза проф. д.н. Любомир Халчев от НАТФИЗ.