„Работихме заедно в един бар. Всичко беше наред. Започнахме да живеем заедно, беше голяма любов“ - така започва връзката на Александра Гачева преди 4 години. Скоро обаче идват първите шамари.

„В моята ситуация аз си мислех, че мога да променя това нещо, че този човек ме обича и че ако един човек обича някого, ще се опита да се промени заради него“, казва тя.

Но побоищата се повтарят отново, и отново. „Всеки път беше „аз не помня“, „аз не съм искал“, „аз бях пийнал“. Аз това, аз онова, до един момент, в който се озовах в спешното с хематом на главата“, спомня си Александра.

И казва „край“. „Казах си, че повече никога няма да ми се случи. Но пак се случи“, споделя жената. Преди 2 месеца друга връзка на Александра, развила се в Испания, отново завършва в болница. Пребита е, просто защото е поискала да се раздели с приятеля си.  

„Заби ми главата в един ръб на стената, имах един хематом. Опита се да ми вземе телефона, удари ме с телефона си в окото, блъсна ме в едно дърво, аз паднах назад“, казва Александра.

Александра призовава жените да не търпят, да не крият и да не се срамуват, а обществото да не си затваря очите.

„Когато някой чуе нещо, трябва да помага. Понеже буквално можеш да спасиш живот и буквално можеш да го отнемеш с пасивното си поведение“, казва тя.